Slutet av maj och äntligen lite värme! Ett minne dök upp från en setterträff för sex år sedan.


Mamma Enice med sina fyra avkommor, från vänster Rambo, Enice, Rosie, Robin Hood och Rambling Rose. Trevligt var det med våra träffar på den tiden, speciellt som här på Bureplatsen vid norra berget i Sundsvall. Finns ju inte så mycket att berätta om, i dessa tider när man inte kan åka på några aktiviteter med hundarna . Hoppas detta med corona snart är över. Men lite bilder på de sista valparna som nu är fem månader. Lady som bor i Kiruna och är en riktig fjällbrud, så lilla Nellie som bor i Härnösand och ska börja valpkurs till veckan, så kul att ägarna jobbar så med sina hundar.
 Lady.

Nellie, spanar ut över sin tomt där hon brukar busa med sin matte.

Så en bild på mamma Sunny.
Vi väntar på att denna lilla fröken ska börja löpa, en dotter till Sunny som bor i Östersund, men hon tycks hålla på sig den lilla damen.

Unique från U-kullen

Higher And Higher Rosanna har fått somna in.


Rosanna eller Rosie som hon kallades är borta. Rosie är mamma till T-kullen där vår Zigge som vi har här hemma är född. Hon gick bort alldeles för tidigt endast 7 år gammal, så tråkigt hon som fått det så bra i sin nya familj. Men har man ont och tittar på sin matte med bedjande ögon ‘hjälp mig ‘ så är man ju skyldig att hjälpa till, det känns hårt men sånt är livet. Nu springer hon utan smärta i hundhimlen med alla sina syskon och alla andra hundar från oss. Zigge är så otroligt lik sin mamma, ser så snälla ut båda två. Rosie var en duktig valpmamma, hon uppfostrade nio små valpar.  Sov gott lilla gumman.   Zigge

Grattis Ninja på ett års dagen!


Ninja är ensam i sin kull, En busig liten tjej, men läraktig när hon vill, väldigt arbetsvillig och alltid glad, kanske lite för mycket ibland. Aldrig varit på utställlning, pga denna pandemi som härjar, tråkigt att behöva vänta så länge för att få en bedömning. Vi här hemma tycker hon är en fin liten tjej i alla fall.
Ninja heter Veni Vidi Vici i stamtavlan och är efter Applegrove Dragon’s Aid, u Higher And Higher Sunny Girl. 

Sköna maj välkommen!


Nu hoppas vi på sol och värme, fast hundarna tycks inte bry sig så mycket, dom söker upp den soligaste platsen och det är ju den gamla farstukvisten. Nedan ett smile från Ninja
 

Ninja                                                                            Duktiga Robin Hood bland blåsipporna


Vi som bor på Vikarbodarna och njuter i vårsolen, är Ninja, Zigge, Pyzzel och Sunny.
Ibland blir det en tur ut till skogen på Alnön där hundarna trivs allra bäst än så länge, det är väl för att dom känner igen sig där och har sina gamla rådjursben nedgrävda på vissa platser, så fort dom kommer dit så letar dom upp dom. Här några bilder när vi var på Alnön för en vecka sedan på långpromenad och hade fika med.

 
Zigge                                                                            Ninja

Sunny och Pyzzel
Så en bild från Tårne träsk där lilla Lady Rutfors är på fisketur med sin husse i det alldeles underbara vädret.

Vi önskar alla vänner en Glad påsk!


Vi önskar alla en fin påsk, och hoppas på soligt väder. Nedan en bild på Lady från x-kullen som firar sin påsk i stugan vid Torne träsk, med fiske och skoteråkning med sin husse.
 Lady

Nu har vi äntligen kommit till ro, i vårat nya mindre hus.


Kökssoffan hängde med, hundarnas favorit. Här Pyzzel och Sunny.

Här Ninja som lyckas sitta still en sekund.
Så lite bilder på de elva veckor gamla valparna , Lady som har åkt skoter på Torne träsk till stugan och fått upp ripspår och varit på fisketur med sin husse, hon tjyvade en sik från husse, det var tydligen gottis. Så Nellie i Härnösand som gillar att leka med sin matte. så roligt med alla bilder jag får, är så nöjd med temperament och uttryck på dessa två tikar.
 
Lady.

Nellie

Nu har Lady kommit hem till Kiruna. Vi har flyttat till Vikarbodarna i Skatan.


Nu har Lady kommit hem till Kiruna efter några stopp hos goda vänner efter vägen.

Här med sin Lillhusse när hon flyttade från oss.

Sysselsättning med att leta köttbulle i en hushållsrulle.
  
Mycket saker här, så roligt att höra att de nya ägarna är nöjda med sina valpar.
Lady kan redan sitt och ligg, inkallning, och har fått mycket miljöträning den första veckan.
Vi har flyttat, ny adress finns på kontakt.

Idag har första valpen flyttat!


Idag har Nellie flyttat till Härnösand och sin nya familj. Lycka till nu.
Sista måltiden med syrran som flyttar till Kiruna i morgon, en lång resa.
Så en sista slick från mamma.

Valparna sju veckor den 4 februari och Ninja nio månader den 5 februari.


Valparna blev sju veckor den 4 februari, tiden bara flyger iväg. Valpbesiktning nästa torsdag, sedan flyttar dom små liven till helgen den 13 och 14 februari, alla vi andra i familjen flyttar helgen den 20-21 februari. Ska bli spännande att se hur vi ska få plats.
Lady som ska flytta låångt ända till Kiruna, och Nellie till Härnösand. Bilderna nedan.
      
Ninja nio månader den 5 februari. Hon är svår att fånga på bild, kan aldrig vara stilla.
 Ninja
Så här såg det ut vintern 2020 i januari , februari.

Lite skillnad i snömängd mot idag. Här Pyzzel och Sunny i skogen.

Mina fina tikvalpar från fyra veckor till fem veckor.

 Matnos
 
Vad du äter!                                                                 Går på tidning 4 veckor.
 
Middagslur.

Herre på täppan.
Nellie.

Nellie

Åh vad less jag blir 


Lady

Lady

Snart kommer vi ut!!

Puss på dej syrran.

Nu sover vi , har varit en jobbig dag, med fotografering och så har vi fått halsband som kliade.
Tack för idag , fem veckor plus två dagar gamla ,tiden går fort och det händer mycket.

Vi önskar ett Gott nytt år! Året som gått.


Året som gått.

Ja, året som gått handlar ju mest om coronavirus, inga utställningar inga träningar eller tävlingar, jättetråkigt, lite spår mm hemma i skogen, men det blev inte så mycket av det heller nu på hösten eftersom vi håller på att renovera ett mindre hus ute vid Vikarbodarna i Skatans fiskeläge. Men lilla Ninja föddes den 5 maj ensam tik i kullen. Nu en vilde utan dess like, vid 8 månaders ålder klarar hon det mesta på både gott och ont.
Ninja 12 veckor.                                                         Ninja 3 månader.
Så har två gamla damer från N-kullen gott bort Alice och Nicki 13 år gamla, Alldeles grå i sina ansikten
   
Nicki                                                                                   Alice
I september sålde vi vårt stora hus med stor trädgårdstomt,  inhägnat och bra för hundarna men för stort för oss som orken börjar ta slut för.
Så väntade Sunny valpar veckan före jul, men första advent råkade vi ut för en bilolycka, som finns att läsa om längre ner på sidan. Hon resorberade en del valpar, och den 17 december föddes två fina tikar, som ser väldigt välmående ut i dag. De kommer att heta på X.

  
Ja det är väl det som hänt under året, vi är ju i riskgrupp så det är bara att hålla sig ifrån alla trevligheter, nu hoppas vi på ett mycket mycket bättre 2021.
Gott slut. 
Solbritt

 

Vi önskar en God Jul! Den 17 december fick Sunny två valpar.


Vi önskar alla vänner en God jul. Så vill jag berätta att den 17 december fick Sunny två tikvalpar.
Hon bar på fler, eftersom jag ultraljudade henne på 31:a dygnet och då såg vi fem stycken, det brukar vara några till eller dubbelt. Dagen före första advent då vi var på väg hem från det lilla huset vi ska flytta till så råkade vi ut för en trafikolycka, vi hade bara en halv km kvar hem. Vi körde av vägen det var blixthalka, Sunny låg i baksätet och de andra hundarna bak i bilen. Sunny försökte jag lugna så gott det gick men jag fick inte röra mej för ambulanspersonalen, så fick dom inte ut mej heller för min sida var intryckt mot ett elskåp ock en lyktstolpe, så hade bilen kanat upp på en bergvägg. Tur man har grannar som alltid ställer upp, och kom till platsen ock hämtade hundarna så dom fick komma hem i lugnet. Men senare på kvällen fick Sunny en blödning så min man och son, sonhustru åkte till djursjukhuset med henne, där såg dom tre hjärtljud. Så det var bara att hon skulle ta det lugnt och hoppas att allt skulle gå bra. Men det gjorde inte det, hon blev smalare och smalare, så jag förstod att hon resorberade sina valpar.
Men två fina tikvalpar som nu väger mellan 500 och 600 g och ser ut att må bra det har vi ,  dessa små är ju tingade för länge sedan. Så ni som vill köa vidare på nästa kull som jag planerar till hösten, hör av er på sms eller mail så jag vet. Det ringer valpköpare hela tiden vet inte om det är corona pandemin  som ställer till det här. Så snälla hör av er jag orkar inte höra av mig till alla som väntat på valp just nu och det är många.

Sunny med sina små, fem dygn gamla.
Här är en bild på pappa Malte ‘Nutmeg’s I Do I Do I Do, en fin hane med fint temperament och A på sina höfter precis som Sunny.

Tråkigt att det blev så här, men det kunde gått mycket värre om vi haft ett möte. Nu är det bara att ta nya tag, först ska vi flytta till ett mindre hus vid Skatans fiskeläge och det blir ett jättejobb med alla saker vi samlat på oss under 49 år som vi bott på Alnön.
Nu ska vi ta det lugnt i julhelgen och jag önskar er alla en så fin jul som det bara går att få i dessa tider.