Idag är vi åtta veckor!


Idag är vi åtta veckor, imorgon är det dags för chip och vaccination mm. Matte du följer väl med oss?

Valparna sju veckor den 30 september. Zigge BIS: trea Timrå BK den 25 september.


Valparna sju veckor den30 september, mer bilder under Y- kullen.
Så har vi varit på utställning på Timrå BK , många hundar var det, och vår första på över två år. Zigge  BIR och Ninja BIM, Zigge slutade som BIS:trea. Detta var Ninjas första utställning och hon skötte sig fint, fick så mycket beröm av domaren och fick jättefin kritik. Så roligt, nu är hon anmäld till noseworkkurs som börjar i slutet av oktober.
 Zigge

Ninja, med sin första rosett.
 Dagens rosetter plus en stor säck foder och två mindre säckar, vi var så nöjda efter en lång dag.

 

Valparna sex veckor idag!


Idag har vi varit ute för första gången, det va såå kul, och mamma var med hela tiden och pysslade med sina småttingar. Mormor Sunny stod på säkert avstånd och tittade på, var nog jätte sugen på att få vara med. Mer bilder finns under fliken kullar.

Idag den 11 september är det 32 år sedan min stamtik Simply Red’s Higher And Higher föddes.

_Lady
Världens sötaste valp, Lady kallades hon, Lady fick två valpkullar, det var så det började.
Två damer som jobbade på Västernorrlands Kennelkubb tyckte absolut jag skulle ta valpar på en sådan fin tik, jaha tänkte jag som inte kunde något om hundavel. Men med uppfödarens hjälp så gick allt bra, 24 kullar senare finns det alltid en tik vid namn Lady. Hon var en liten tik 59 cm i mankhöjd, så hon gick väldigt bra för svenska domare, väldigt välkonstruerad. Många Bir och gruppplaceringar har det blivit genom åren. Vi tävlade lydnad, men där blev det mest show, så här många år senare kan man skratta åt allt, men just då fattade jag inte vad det var för fel jag gjorde. Tänk om man vetat allt som man vet idag. Roligt hade vi i alla fall och många kompisar fick vi. Blev många utställningar genom åren, bilden nedan är på en av mina uppfödargrupper med fyra olika kombinationer några år senare. Vackra huvuden har alltid varit viktigt för mig.

Bis-uppfödargrupp
 
Just A Lady ‘Tindra’                                Que Sera Sera ‘Pyzzel’

Tindra Ljungdalen 2013. Vi önskar en fin höst, vi börjar med valptitt i morgon, så nu händer det mycket roliga skar här på Vikarbodarna.

 

 

Grattis Nikki!! på 3- årsdagen!


Nikki, eller Unique som hon egentligen heter födde 10 valpar den 11 augusti. hon är jätteduktig med sina valpar, som blir tre veckor i morgon. Hon är väldigt rädd om dom, släpper inte i någon av de andra hundarna i valprummet, blir nog bättre när valparna är fem veckor, brukar vara så. Bilder på de små kommer i morgon. Grattis än en gång fina Nikki.

I dag fyller Y-kullen två veckor!


Idag fyller vi två veckor, Vi har öppnat ögonen, ökat duktigt i vikt.

För att se mer bilder på valparna så kika in på sidan kullar, där finns mer bilder.