September månad är snart slut , men vi hann med en vecka i vackra Ljungdalsfjällen när höstfärgerna var som vackrast. Tur med vädret hade vi också.


Ninja på sin första husvagnssemester. Här med Pyzzel vid Ljungans strand på väg till Ljungdalen.

Pyzzel spanar ut över Ljungan.

Zigge.

Det bästa man har sätter man på bordet, här är det Sunny.

Framme i Ljungdalen njuter Ninja i morgonsolen.

Jag med mina bästa vänner på fjället.

Ninja första gången på fjället.

Inkallning på Ninja, så duktig.

Här fanns ripa, hundarna körde upp en flock på vägen upp och en på vägen ner. Vi hade en hund lös och så valpen, det var roligt och se hur hon reagerade. Ripan gick fem meter före Ninja som travade efter, innan ripan flög upp.
När man bara är fyra månader är det skönt med vilopaus på fjället, även de vuxna hundarna kopplade av medan Zigge håller kollen.Zigge

Efter fjällturen blev det bad i Viksjön.

Forsen på väg mot Ljungris. På hemvägen åkte vi över Flatruet där vi gick en liten promenad.

Sunny känner doften av renar, så blev det fika så klart.


Zigge känner också doften av ren. Sedan bar det av ner mot Funäsdalen.

Tack Ljungdalen för denna gång.

Sunny.
  

Idag tänker vi på vår fina ‘Tindra’ Just A Lady, som skulle fyllt 12 år idag.


Vår fina Tindra slutade på topp, hon blev årets Senior/Veteran tik 2014. Tindra vår lilla polis här hemma, en underbar tik med fint huvud och fantastiska rörelser. Hon sa minsann ifrån om någon annan hund försökte själa från bordet och hon vaktade ryggsäcken när vi var ute på något skoj. En rosa ros blommar vid vår damm till minne av henne.

I dag gratulerar vi Que Sera Sera ‘Pyzzel’ som fyller åtta år. Grattis fina Pyzzel.


En varm kväll för åtta år sedan födde Sickan en valp ute på vår altan, Pyzzel fick hon kallas för, därför att mamma Sickan pysslade om henne så mycket. En riktig liten tjockis var det dom första veckorna, så det blev Bullen som tilltalsnamn den första tiden. En underbar tik med bra mentalitet, och hon har fått vara frisk hela livet, så vi hoppas det fortsätter så. Så lik sin mormor Stina.
 

Så blev det fest med märgben

 

Augusti månad och varmt! Ninja 13 veckor, tiden går fort.


Här är Ninja med bästa lekkompisen Zigge. Nedan lite bilder på Ninja i skogen som är så rolig , finns så mycket spännande att upptäcka där.Än så länge får jag gå ensam med matte i skogen, det är bäst så säger hon. Men vi var på norra berget och miljötränade en dag och det var väl inge märkvärdigt tyckte jag. Klart jag var trött när jag kom hem.

När kossan romade så brydde jag mej inte.
Lite morgonmys i solen på altanen med de stora hundarna.

På stan, miljöträning för de vuxna, fast det var rätt tomt med folk där, några duvor som Pyzzel inte kunde slita sig ifrån och Zigge stog så fint för.


Kul när det kommer kompisar med lite fart på.

Så sprang det en mus på gräsmattan och matte släppte inte ut oss!!!

Så fick Sunny lite egentid med matte i skogen.

Nu längtar vi efter det här, fjällen! Blir nog en resa i början av september, ska bli spännande och se om Ninja kan uppföra sig i husvagnen.

Ninja första gången i skogen. Nio veckor gammal.


Inkallningsträning.

Istället för att tugga sönder skor så får man märgben istället, Matte har lagt alla plastskor i en låda så jag kommer inte åt dom, nu har jag börjat med trädgårdsarbete också, men det blir visst lite fel, blir nog bättre när jag blir större. Men det är mycket att upptäcka nu. Så roligt, fast det tycker inte matte och husse. så tycker mamma Sunny och Pyzzel och Zigge att jag är lite jobbig ibland, förstår inte det? 

Higher And Higher Nigella ‘Alice’ fick somna in den 3 juli 2019.


Alice var en underbar tik och är saknad av många. Hon utbildades till diabeteshund men behövde aldrig slutföra detta, för hennes matte fick ny njure och bukspottkörtel. Under tiden bodde Alice och Ozzy hos oss. Nu är Ozzy ensam därhemma men våran Zigge får komma och hälsa på ibland, vi bor så nära här på Alnön. Alice var med oss till fjällen  när Zigge fick bo med Ozzy, då våra tikar löpte. Likaså var hon med oss på husvagnssemester till Väddö Och Trosa för två år sedan. Hon blev omtyckt överallt. Underbar hund med en jättefin mentalitet.

Alice under utbildningen

 

Ninja åtta veckor, sommar & varmt.


Sitta går väl bra, men stå fint blev värre när det är första gången. Här är Ninja åtta veckor.

Pyzzel pustar i värmen, då är det skönt med egen badstrand.

Så en fin bild från Norge på Bruno och hans matte.

Ninja tre veckor gammal den 26 maj.


Den 26 maj blev Ninja tre veckor gammal och fick komma ut i det varma vädret en kort stund för fotografering. Hon fick också flytta upp i köket där det händer en massa andra saker än att bara ligga med sina tygkompisar i valprummet. Ninja har också fått smaka på sin första fasta föda och gissa om det var gott. Hon är en jättemysig liten tjej, fastän farbror Zigge är lite skeptisk än, han äter sin mat på altanen, sen kan han kanske gå in och kika på den där som ligger i köket.

Mamma Sunny matar.

Ninja med sina tygkompisar.

Den femte maj fick Sunny Girl en tikvalp!

Ninja som vi kallar henne vägde 420 g när hon föddes den 5 maj. Hon växer och är stor och tjock, mycket mat har mamma Sunny. I går en vecka gammal vägde hon 950 g och idag 1100g. Sunny pyzzlar om henne som en liten juvel. I stamtavlan kommer hon heta Veni vidi vici. Hon skruttar redan runt i den alltför stora valplådan på sina vingliga små ben. Nu hoppas vi allt fortsätter så här bra.


Stolt mamma.

Valpar väntas om ca en vecka.


Sunny har ca en vecka kvar till valpning. I väntan på riktiga valpar plockar hon ut leksaksvalpar. Hon är väldigt hungrig och vill gärna dela maten med husse.

Sunny myser i solen. Här i sjunde dräktighetsveckan.