Pyzzel! Min bästa, min klokaste vän finns inte med oss längre.


Min vän fick somna in fredagen den 4 augusti, efter att varit dålig en längre tid. Vi försökte med allt men magen ville inte bli bra, trots detta så var hon på bra humör och var med på alla upptåg. Jag fixade och trixade med foder och alla tips och prover från veterinär, men inget hjälpte. Hon var anmäld till Piteå i juli, hon fick åka med men ställdes aldrig ut, för Pyzzel hade minskat i vikt. När vi kom hem vägde hon 21,5 kilo. Två dagar innan hon gick bort så badade hon vid bryggan och ville simma ut, men det fick hon inte. Jag såg hur hon längtade för det bästa hon visste, var att simma. När vi kom hem var hon trött, men åt fortfarande mat. Dagen efter gick vi en kort promenad och då var hon väldigt trött när vi kom hem, hon låg i sin bädd och andades tungt, bröstkorgen jobbade upp och ner, så rosslade hon. Ville inte äta. När Pyzzel inte äter då är det illa. Jag såg på henne att det var dags att ringa en veterinär för att se hur det var med henne. Det var illa hon orkade inte mer, som hon kämpade för att vara med in i det sista. Det var det värsta beslut jag tagit, så himla tungt. Pyzzel har alltid varit nära matte, kände när jag var sjuk, hon förstod när man pratade med henne. Aldrig brydde hon sig om andra hundar aldrig i bråk, eller tjafsade som de andra. Pyzzel som aldrig varit sjuk i hela sitt liv, nog trodde jag hon skule få vara med oss en stund till.
Pyzzel slutade på topp i alla fall, Piteå sommaren 2022 vann hon stort , bästa fågelhund , Nordic Cert, bästa veteran. Vännäs 2023 trea Bästa tik. Så det gick fort utför. Men hon fick vara lycklig den sista veckan när hon fann fågel i skogen, tänk vilken ork det fanns.
Nu har jag tre stycken som sörjer henne, dom ligger inte i hennes bädd, bara nosar där. Man tror inte det kan bli så när man har flera hundar, men det syns tydligt att dom går och söker.
Nu lägger jag ut lite bilder på min vän, från det hon var liten och åren framåt.

Pyzzel skrattade och alla tyckte det va så kul, Så bilden när hon är fem veckor
med sin kompis, Pyzzel var ju ensam i kullen.

Pyzzel 7 veckor, kallades för Bullen.                Pyzzel BIS 2-a

Pyzzel med rosett.                                      BIG 1:a i Piteå 2022

Pyzzel Bästa Veteran Piteå 2022.                        Pyzzel & jag väntar på BIS finalen.
Ja många bilder finns och många fina minnen på en underbar hund, så mycket roligt vi haft.
Spring nu i hundhimmelen med mamma Sickan och alla de andra. Farväl min finaste.

Södra Norrbottens kennelklubb, Nordic Dog Show, Piteå juli 2023. Vilken dag det blev!!! BIR & BIM, BIS 3:a, 2 Nordic Cert


Stjärnan för dagen är Sunny Girl! BIR BIG BIS 3:a, Nordic CERT. Tiquila ’Zigge’ BIM Nordic CERT. Vi placerade oss som 3:e Bästa uppfödargrupp. Domare för dagen Kelly Anthony, Irland. Mycket trevlig. Så kul att Sunny fick visa framtassarna i ringen hon har alltid kommit i bakgrunden. Alla fick fin kritik tom, Ninja fick ex på 4:e plats bland tikarna, hon fick minus för sin höga svans tyvärr, annars jättefin kritik och inget CK pga svansen sa domaren. Pyzzel var anmäld i veteranklass men är så dålig så hon fick bara vara i bakgrunden, hon slog ju stort i Piteå för ett år sedan, också för en Irländsk domare. Vi var så nöjda med dagen och tur med vädret, regnet kom när allt var klart.

BIS placeringen, Så himla roligt


Resultat från Nordic utställningen i Vännäs den 10 juni.


Vi blev fjärde Bästa uppfödargrupp, en grupp med fyra olika kombinationer. Jag fick jättefin kritik på gruppen.

Zigge BIM & en tik från kennel Coxokhol Bir. Domare Kurt Nilsson, som hade många roliga kommentarer, trevlig stämning runt ringen.

Ninja EX CK 4:a Btkl. Pyzzel EX CK 3:a Btkl, BIM Vet. Sunny VG fick fin kritik men domaren
tyckte hon gärna kan äta ur en större matskål och vistas längre tid i köket, hon var lite för smal om midjan. (bilden från en tidigare utst). Vi var så nöjda med dagen, fint väder men blåsigt.

Blir inga valpar denna gång.


Läs mer på valpsidan. Våren har varit kall och blåsig, hundarna väntar på att gräset ska bli fint. Lite bilder på mina bästa vänner kommer här.

Ninja & Pyzzel
Zigge
Zigge
Lite roliga saker har vi gjort, lagt spår i skogen, så länge sedan, det blev populärt.
Ninja fick söka dofter i träden, rätt svårt för det blåste en del. Trötta blev dom och Sunny
somnade på soffan när vi kom hem. Ninja väntade på något gott från grillen.
spårskogen
Sunny
Ninja alltid hungrig
Fick en bild på Nicki som har gått noseworkkurs, jättekul att hon är så duktig.

Lycka till.
Nu hoppas vi på valpar och en varm sommar och några utställningar ska vi besöka.

 

 

 

 

Maj månad! Kallt och blåsigt.

 
Ninjas första rosett i Nosework, 2:a i fordonssök. Så ett diplom för väl genomförd 
kurs i vardagslydnad. Hon har varit så duktig, tur att det finns lite att göra en kall 
tråkig vår.
Inoff utställning på Klass Arena Timrå den 6 maj. Sunny Girl BIR BIG BIS 4:a, Tiquila BIM, Que Sera Sera Btkl 2, BIR veteran. Domare Karen Mc Devitt Irland.


BIR & BIM

Grattis Veni Vidi Vici ’Ninja’ som fyller tre år idag den 5 maj.


Vår Ninja börjar bli stora damen, tänk att det är tre år sedan vi jobbade med att du skulle komma till världen, det slutade med besök på veterinär huset i sista minuten, där Ulrik hjälpte dig till världen. Mamma Sunny fick inte igång värkarbetet, du var ju ensam valp. tänk vilken klok, klipsk tjej det blev utav dig. Nu förväntar vi oss att det är din tur att bli mamma. Fina Ninja.

Himlen har fått två nya stjärnor. Rambo 2014-01-04 – 2023-03-10. Sunshine,’Denis’ 2015-11-14 – 2023-03-02

Lite fel här på datum, Denise född 2015 -11-14 – 2023-03-02

Nu har två fina hundar från oss fått somna in, hoppas det inte blir flera tråkigheter nu.
Bara sedan i oktober så har fem hundar från vår uppfödning gått bort, en del pg, av ålder och några genom olyckshändelser. Tänker på er mattar och hussar, det är svårt att mista sin bästa vän.

Ninja BIR & BIG 2:a, Zigge BIM på VKK inoficiella utställning den 25 februari.


Båda hundarna fick jättefin kritik, Hjalmar blev 3:a bästa hane. Domare för dagen Göran Åkesson. Ninjas kritik, 2,5 årig tik m, utmärkt helhet. Vackert välformat huvud, m bra ögon, öron och bett. Välmarkerad bröstknapp, bra bröstkorg, rygg , kors o svans. Rör sig vägvinnande. Utmärkt päls o färg, trevligt temperament. BIR BIG 3:a.

Veni Vidi Vici ’Ninja’

Himlen har fått en ny stjärna! Exellent Lady har gått bort genom en olyckshändelse.


Lady, född 2020-12-17 – 2023-02-03. Lady blev överkörd utanför stugan i Karesuando, där hon skulle tillbringa helgen med husse. Två år fick husse rå om denna underbara hund, med sitt stabila psyke, lättlärd, hon hade redan blivit en duktig jakthund på fågel. Husse var mycket stolt över henne, ringde till mej och berättade om Ladys framgångar på fågel. Jag var ju jättestolt över att fött upp en hund som blev så duktig på ripa och annan fågel. Hon var ju med sin husse överallt i fjällvärlden, i stugan vid Torne Träsk, där det fanns gott om ripa. Fick så fina bilder när hon var med som valp ute på isen och fiskade, tog husses fisk och lekte med. Åkte med på skotern, terrängbilar på jakt, ja hon fick uppleva mycket under dessa två år.
Till sommaren skulle hon visas på utställning, tyvärr blir inte allt som man tänkt sej.
Det är med stor sorg i hjärtat jag tänker på det som hänt, bara två år gammal och så mycket roligt framför sej. Men det går fort när olyckan är framme. Tänker på husse som förlorat en sån fin kompis, så fruktansvärt. Kramar från oss.
Vid Alla helgons helgen i oktober 2022 blev fina Sally överkörd utanför hemmet i Alingsås, hon som aldrig gick från tomten. Sally blev 6 år, kullsyster med vår Zigge. Jag säger, ha koppel på hunden i närheten av trafikerade vägar, settern är ju snabb det går fort när den får upp en doft eller får syn på något intressant, man vet aldrig vad som rör sig i dessa vackra huvuden.

Lady                                                                                  Sally

Ninja såå duktig på noseworkträningen idag söndag! Pyzzel femte Bästa Veteran!


Pyzzel ’Que Sera Sera’ blev årets femte Bästa Veteran på ISF’s lista över
alla irländare som visats upp under 2022. Hon är bara uppvisad tre gånger.

Här i Piteå där hon blev BIG & BiS:4a Vet. Fick Nordic Cert. Domare Paul Lawness Irland             


Idag söndag, var Ninja på Noseworkträning, hon gillar fordon och utomhussök.
Men idag blev det kartonger och inomhus med en massa bråte, och hon var jätteduktig.
Synd att det inte var tävling, då kanske?

Januari 2023. Västernorrlandsmästaren den 14 januari!

Januari månad börjar med lite festligheter!!

Lördag den 14 januari var det dags för Mästarutställning hos SKK, fest och glitter, middag och glada människor, vackra hundar.
Jag hade anmält Tiquila i Mästarklass & Que Sera Sera i Mästarveteran. Båda gick bra, blev utslagna av de hundar som vann Biset i vardera klass. Så vi var verkligen nöjda med dagen.
Domare Patrik Ragnarsson bjöd verkligen på sig. Ja, stämningen var på topp.


Januari kallt och blåsigt nere vid havet, lång till vår.

Full fart i skogen, där är det ingen som fryser. Väl hemma igen är det
skönt att mysa i soffan.