Idag gratulerar vi vår Sunny och hennes kullsyskon i S- kullen!


Sunny Girl, vår lilla mamma som pysslar om alla både tvåbenta och fyrbenta. Sunny som fick så många valpar i sin första kull, 14 stycken småttingar, tre gick bort de första dygnen. Hon flyttade alla sina valpar en natt, från valplådan till sin egen bädd under en bänkskiva vid ett element, gissa om vi blev skräckslagna när det var tomt i valplådan. Jag har aldrig varit med om detta förut, hon låg på dom så vi såg dom inte vid första titten. Hundar kan ju flytta valpar vi tre veckors ålder, men dom här var ju bara några dygn gamla. I Sunnys kull nummer två föddes en tik, lilla Ninja som vi har kvar här hemma. Sista kullen som blir två år den 17 december föddes två tikar, det skulle vara många fler enligt ultraljudet, men vid en bilolycka första advent tappade hon alla utom två fina tikar. Nu ska Sunny bara ha det bra och inte ha fler valpar. Hon gillar nosework så det blir lite av det här hemma. Grattis till alla syskonen.

Semester i Ljungdalsfjällen. Utställning på Sundsvalls BK den 24 september.


Hjalmar ett år gammal på utställning, han blev tvåa Bästa hane och ett HP.

Ninja med sin handler Ulrica i BIS-finalen. Ulrica fick en stor puss som tack för idag, Ninja visades så fint men det räckte inte för en placering, Bästa tik i alla fall. Tvåa Bästa tik Pyzzel som också blev tvåa Bästa veteran, Zigge Bästa hane. tur hade vi med vädret också.
   
Våran clown Veni Vidi Vici ’Ninja’.

 

Pyzzel spanar ut över fjällen.

Så kul att få springa lös och dofta, dagen avslutades med bad i Viksjön.


Det här uppskattas verkligen, rent vatten och fin sandstrand, vacker utsikt mot Helagsfjället. Nu var ju inte vädret det bästa, men hundarna tycktes inte bry sig om det.

Xellent Lady i Kiruna, börjar bli en duktig jakthund.


Lady bor i Kiruna, men är ofta med sin husse i skog och mark vid stugan i Torne Träsk, där hon som liten valp fick vara med vid fiske på isen och tog husses fångst. Nu är hon snart två år och har visat sig mycket duktig att stå för ripa. Husse är mycket nöjd med Lady, en otrolig hund. Jag tycker naturligtvis det är väldigt roligt, eftersom det sägs att det inte går att jaga med hundar som inte är efter jaktlinjer, men nu så är det bevisat.
(Bildkollage nedan)

Lady följer även med husse på älgjakt, ligger för säkerhets skull vid bilen för att vara säker på att inte bli bortglömd. På vägen till jakten så stod hon för fågel.


Ja det är roligt när man får telefonsamtal och får höra vilken duktig hund hon är, ett otroligt psyke har hon, det märkte jag när hon hälsade på här på försommaren. Ingen av mina hundar levde om som dom brukar göra när det kommer någon ny hund och hälsar på, speciellt Ninja var väldigt låg.
Så har jag fått lite nya bilder på hundar som vuxit upp. Se nedan.

Mira med sin matte i Ammarnäsfjällen. Mira är från min Y-kull född i den 11 augusti 2021.

Här en bild på fina Enzo från Östersund, Enzo är från min R-kull och han är också mycket i fjällvärlden där matte och husse har stuga, han har ett jättefint huvud.
Junior.
Junior från min U-kull föd 2018-08-31. Han är efter min Sunny och ’Jippie’
Just A Boy. Vackert huvud så lik Sunny men ser min Zigge där också.
Så har vi Bruno som bor i Norge, här med sin matte på jobbet som receptionist.
Bruno är från min R-Kull född 2014-01-04, bror till Enzo.

Ja det var lite uppdateringar med lite av varje, så roligt att se hundarna man fött upp.
Nedan Jag och Pyzzel i skogen, så en minnesros för vår fina Tindra.
   

 

 

Piteå NORDIC DOG SHOW! Fredag 15 juli 2022. Vilken dag! två Nordic Cert, ett reserv Cert. CK , Bästa uppfödare


Fredagens rosetter.

Que Sera Sera BIR, Nordic Cert, BIG, Bis 4:a VET, BIS res. Tiquila BIM Nordic Cert.

Sunny Girl 2:a Bästa tik Nordic R-Cert


Veni Vidi Vici, 3.a Bästa tik CK. Bästa uppfödare i finalringen ,bild nedan.
Tin Tin, bror till Tiquila trea EX. Nicki VG, lite blyg men fin kritik. Domare Paul Lawless, mycket noggrann, mätte och tog sig tid med varje hund. Femton olika fågelhundsraser dömdes i ringen, roligt med så många fina hundar.

Pyzzel  Bästa fågelhund. Domare Paul Lawness.


Bästa uppfödare.
 
Gabriella & Sunny Girl.                                 Förmiddagens rosetter.

TIN TIN. Isor
Tintin spanar in nåt spännande.  Så kom en hane från vår sista kull från Luleå och hälsade på, så roligt att se när dom vuxit på sig lite och ser ut att bli jättefin. Matte blev taggad och har anmält till Överkalix. Lite bilder från utställningen nedan. Pyzzel Bis:4a veteran


Pyzzel, Que Sera Sera med matte vänta på finaltävlingen på söndagen. Min helt underbara tik som vet precis vad det handlar om, så lugn, men när det är dags att visa upp sig i ringen då blir det fart och ibland ett leende åt domaren.
Så var det dags att fira dagens resultat med bubbel och god mat, med trogna valpköpare genom åren. Trevligt hade vi, jag tackar för all hjälp i ringen och runt omkring.

 

Veni Vidi Vici ’Ninja’ har varit på exteriörbedömning!!!


Den 26 maj var vi på exteriörbedömning som Västernorrlands kennelklubb arrangerade.
Domare var Bo Skalin, Ninja fick väldigt bra kritik, jag tror allt var positivt, hon fick EX & CK,
Bra rastyp och mycket vacker tik mm. Så roligt.
Ninja som är svår att fånga på bild.
Men här lyckades jag få en bild när hon själv tyckte det var ok. Vi får träna mer på det.
Söndag den 29 maj åkte vi ut på Alnö för en promenad i skogen, men det var väldigt varmt, tungan hängde som slipsar på hundarna (bild nedan).

Söndag den 8 maj var vi på inofficiell utställning i Timrå. Pyzzel BIR BIG & BIS:3 Veteran.


Zigge BIM & Pyzzel BIR, BIG, BIS-Vet 3:a

Sunny Girl Tvåa Bästa tik.
Nellie, från vår X-kull oplacerad med fin kritik. Hjalmar 8 månader från vår Z-kull, oplacerad med fin kritik.

Här en bild på min Tiquila ’Zigge’ som vuxit på sig, nu fem år. Nedan bild på vi som var där från vår uppfödning.


Denna väntan tänker Pyzzel, som längtar att visa upp sig i ringen, hon bara älskar att visa upp sig, så skrattar hon när hon springer in mot domaren. Så härligt med en sån veteran, snart 10 år.