Ninja två veckor kvar innan valpning. Vilket väder vi har just nu, hoppas det fortsätter.


Ninja är nu 43 dygn på väg i dräktighet, nu är hon lite rund om buken, har börjat äta igen med en väldig aptit, efter två veckor med matvägran, då bara godsaker passade. Nu duger allting. Hon orkar inte med några längre promenader i skogen, utan det blir matte och Ninja som går korta promenader. Annars mår hon bra och har blivit väldigt lugn, hon har ändrat sitt beteende ganska mycket, från full fart och väldigt intensiv, till en mogen dam, precis som hon förstår att något stort ska hända. Dom är ju kloka våra djur. Vi har så fint väder så jag har fotat lite bilder på Ninja och mina andra hundar. (Se här nedan)

Ninja och mamma Sunny i snöhögen framför vårat hus. Undrar just när den har tinat ner,,,

Mina tre.

Ninja i skogen, ensam promenad med mig, får vara lös, går lugnt till när hon är ensam.
Jag hittade några bilder på den blivande pappan också, han är ju så fin och en mycket trevlig kille, Hebbe. Gavelsjös John Blund, här på Skk i Sundsvall.


Hebbe.
Avslutar med en bild på dagens väder, utanför Björköfjärden i Vikarbodarna.

Stilla.

Året som gått!

 
Mycket snö har vi fått denna vinter, lite för mycket, funderar hur det blir när allt ska bort.
Ska berätta lite som hänt under 2023, både roliga och tråkiga händelser. Många hundar från min uppfödning har gått bort under året, en ung tik pga, olyckshändelse, så tråkigt. Några till som fick somna in pga, ålderdom. Gamla Ozzy Osmond som skulle fylla tretton år den 13 maj fick somna den 1 maj. En kullbror Mio i januari 2023, fina Sappy juni 2023, Rondo från P-kullen. Bruno som bodde i Norge och Rambo kullsyskon, alla äldre hundar. Så en syster till Sunny i somras. Min bästa Pyzzel fick somna den 4 augusti, det var jobbigt, hon var min bästa som slutade på topp, blev tredje bästa tik i Vännäs i juni och var anmäld till Piteå i juli, men då var hon så mager så hon var med, men visades aldrig. Hon var pigg ända till sita dagen innan hon fick somna. Men det är ju livets gång i alla fall när de blir gamla.
Lite roliga saker har ju hänt också. På Mästar utställningen i januari gick Pyzzel och Zigge vidare till näst sista omgången, det var ju kul, blev utslagna av vinnarhundar. Så har vi varit på några inofficiella utställningar här hemma där har Zigge blivit BIR & BIG ett antal gånger, BIS-3:a en gång. Ninja har visat framtassarna också, som BIR & BIG-2:a. På klass arena den 6 maj dömde in Irländsk domare, då det gick väldigt bra Sunny Girl BIG, så fin kritik. Pyzzel 2:a Btkl, och Bästa veteran. Zigge BIM, så roligt med den domaren. PÅ Sundsvalls BK Sunny Girl BIM & Zigge BIS-3:a. Klass Arena i nov Zigge BIG-1:a vi stannade inte för jag orkade inte, hade ju nyss kommit hem från Umeå, där jag gjort en ablation av hjärtat.
Vi har ju också varit på några inernationella under sommaren, Lillian De Walls minnesutställning här i Sundsvall i april. Vännäs där Zigge blev BIM, Pyzzel 3-a Btkl CK.
Så Piteå där Sunny Girl överraskade med att placera sig som BIS-3:a, så himla roligt. Zigge blev BIM, det var ju en del snygga hundar med och det var kul, en Irändsk domare som dömde.
Så Sundsvall i oktober inte så kul fick exellent på mina hundar, domaren var svensk och dömde lite konstigt, men var gör det när vi inte åkt så långt.
Så hade jag planerat valpar sommare 2023, vi var iväg på resa vid midsommar, men parningen misslyckades. Så tråkigt, inte kul att ringa valpköpare som väntade på valp, men de flesta väntar kvar, så nu gör vi ett nytt försök vid nästa löp, kanske i januari. Så det ser vi fram mot under 2024. Måste också berätta att Ninja varit på noseworktävlingar och lite träningar, där hon varit jätteduktig, men fortfarande inget diplom, men det hoppas vi på, hon tycker det är så kul att få dofta, det är ju matte som gör fel ibland.
Nu ser vi fram mot 2024 och hoppas det blir ett bra år utan tråkiga nyheter, och så en valpkull såklart. Och att vi får vara friska.
Gott Nytt År / Solbritt & Vovvarna.

 

Lite bilder på hundar som jag fött upp.


Det här är Mira från sista kullen, född augusti 2021. Bor uppe i Blattnicksele.

kullsyster Enya, som bor i Härnösand.

Hjalmar som bor på Alnö

Fina Alfons som bor nere i Alingsås

Fina Izor bor i Luleå. Så har vi en bild på Roben Hood som fyller 10 år i januari 2024.
En duktig kille på Nosework, lydnad och spår, han jobbar mest varje dag tillsammans med sin duktiga matte.

Robin Hood, från vår R-kull
Så kom det upp en bild på en ung Sickan, som inte är med oss längre. Sickan var
mamma till Pyzzel.

Sickan, född 8 jan 2006, kullbror med vår Dennis.

Jag avslutar med en gammal bild på mina hundar, som inte finns med oss längre.
Från vänster Pyzzel, hennes mamma Sickan, Alice diabeteshund, Vår Dennis, bror med Sickan så fina Ozzy som jag visat så mycket på utställning, med fina resultat.

 

Jubileumsutställningen i Sundsvall den 7-8 oktober 2023


Sunny Girl EX 3:a i tikklassen, fin kritik digitalt, men lite annorlunda muntlig, inget CK.
Tiquila EX 2:a i hanhundsklassen, samma här fick nedslag på huvudet, som han aldrig fått förr, så önskades grövre benstomme, jag tycker det räcker, ska inte ha så tunga hundar. Inget CK, så är det med detta, inget att bry sig om, domaren kunde väl inte rasen riktigt, så är det lite konstigt att det blir två olika resultat.
Sunnys kritik:En utmärkt helhet. Vackert huvud, mkt bra hals. Utm rygg. Välvinklad- Tillr benstomme. Mkt bra tassar. Tillr bröstkorg. Mkt bra päls och färg. Mkt goda, vägvinnande rörelse.
Tiquilas kritik: Mkt god helhet. mkt bra huvud, aningen markerat stop och panna. Mkt bra hals. Mkt bra rygglinje. Normalt kors. Välvinklad. En aning klen benstomme. Mkt bra tassar. Välutv bröstkorg. Mkt bra päls och färg. Mkt goda rörelser.

Ninja, Sunny, Zigge. Mina tre fina, Ninja ställdes inte ut, fick gotta sig med märgben i bilen. 

Fjällvistelse i Ljungdalsfjällen, september med toppenfint väder.


Här med Helagsfjället i bakgrunden. Fin tur på fjället där hundarna kunde springa fritt,
inga renar i närheten. Så härligt att se dom i sitt rätta element. Så hade vi verkligen toppenväder.
 
 Ninja och Zigge.

Husse tar paus med hundarna.

hemma i husvagnen blev det skönt med vila.

Nästa dag blev det en annan tur där blev det koppel tvång på hemvägen, när renarna blev lite väl närgångna.

Till slut en bild på Zigge vid Ljungan, innan vi styrde kosan mot flatruet och vidare mot krokiga men vackra fjällvägar.