Året som gått 2014

(Från Januari längst ned till December längst upp)

December
lugnt och fridfullt, händer inte så mycket. I väntan på snö och julfirande så besökte vi Stockholms Hundmässa, den 13 december. Utan hundar.
Skönt att bara åka och titta på allt som erbjuds där, och det är ju en hel del.
Nu ser vi fram mot År 2015, kanske en valpkull, vi får hoppas på det

//Solbritt

   

November

Började med en fjällresa i allahelgonahelgen. Vackert väder som avslutades med årets första snöväder.

Därefter har det bara varit mörkt och tråkigt i skog och mark. Spårat med hundarna har ju gått bra innan mörkret fallit.

   

Oktober
Söndag den 5 oktober hade vi ISF-träff på Alnön. Tack ni som kom trots att vädret inte var det bästa. Vi spårade både viltspår och bruksspår, härligt med grillning vid brasan efteråt.

Så var det då dags för SKK utställning i Sundsvall den 11 oktober, domare Bo Skalin. Osmond 2:a CK. Rosie Bästa juniortik, Madicken 1:a CK Bästa-Vet, Just a Lady ’Tindra’ 2:a CK. Uppfödargruppen 2:a HP.

   

September
September. SKK Högbo Bruk den 6 september. Tindra 3:a Vetkl med CK. ISF- Dalarna den 7 september.
Rosie och Rambo HP i sina klasser, Här blev Madicken BIM-senior.

 Så var det dags för den årliga septemberresan till fjällen. Vilket väder vi fick, både hundar och människor badade, när det fanns möjlighet. Pyzzel uppförde sig utmärkt på fjället, men tyvärr ingen fågelkontakt.

Tindra fyllde 11 år den 17 september. Den 27 september firades hundens dag i Sundsvall, där vi var med och tågade bland alla andra raser.

   

Augusti
Augusti med sol och bad, en inofficiell utställning i Matfors den 24 augusti.
Sju hundar anmälda, detta är alltid en trevlig utställning, så även denna gång.
Domare var Kenneth Edh, som tyvärr inte finns med oss längre. Han tyckte mycket om mina hundar. Rosie och Robin Hood HP. Osmond 1:a Bhkl HP BIM, Picasso 2:a Bhkl HP. Que Sera Sera, ‘Pyzzel BIR, BIS:2a. Madicken 2:a vetkl, Just A Lady BIR & BIS-vet.
BIS-uppfödargruppen.

   

Juli
Juli månad och SKK utställningen i Alfta den 12 juli.
Helt fantastiskt min Tindra ’Just A Lady’ blev BIS-Veteran av så många veteraner alla raser, så vann hon. Gissa om jag var lycklig. Domare Lydia Erhart Nederländerna.(

Madicken blev 2:a med CK i vet-klass. Pyzzel 4:a i Btkl, CK. Osmond 2:a Bhkl, CK. Domare Aase Jakobsen.
Så placerades min uppfödargrupp med 4 olika kombinationer från 2-11 år på andra plats i BIS-finalen. Domare Göran Bodegård

Det var flera valpar från R-kullen som tassade runt i utställningsringarna, denna sommar. Det kom bilder med hundar och rosetter lite då och då, jätteroligt.

   

Juni
Juni månad med sol och lite bad och spår i skogen, besök av valpköpare som gillar det här med spår och är så duktiga.

   

Maj
Maj månad som började med den traditionella inoffficiella utställningen på Timrå BK, den fjärde maj. Där blev småvalparna Robin Hodd och Rosie BIR & BIM.

Vinst för Made By Fire ’Dennis’ BIS och BIS-Vet. Just A Lady ’Tindra’ Bästa tik och BIM. Que Sera Sera ’Pyzzel’ tvåa bästa tik. Vår uppfödargrupp blev BIS. (bild 6&7)

Det blev en till inofficiell utställning den 31 maj, i Ånäsparken Kovland.
Där vår hane Picasso blev BIR. Valparna Rosie och Robin Hood BIR & BIM.
   

April
April månad, och de två valppojkarna flyttade på samma dag den 5 april, till sina nya familjer.
Den 12 april utställning i Sundsvall, SKK Lilian De Walls minnesutställning.

Där jag hade ett gäng hundar anmälda. Pyzzel bästa unghund med CK. De övriga fick ex med CK och bra kritik.
Där emellan hann jag med lite hundkurser och andra aktiviteter.

Så kom då påskhelgen och fjällresa, nu fick hela flocken följa med. Blev skidåkning med Pyzzel och mamma Sickan, och några härliga dagar efter en lång vinter.

 Mars
Den tredje mars var det dags för valpbesiktning, och vaccination, spännande.
Dagarna efter började valpflytten, en efter en försvann, det blev rätt tyst i huset.
Två pojkar stannade kvar lite längre. (bild3)

Vi bestämde oss för att ta en tur till fjällen De två småvalparna och två vuxna hundar fick följa med, vi fick inte plats med fler i bilen. De två andra fick bo hos goda vänner. Det blev ju ett äventyr för de små liven, att uppleva så mycket snö och kyla, så bo i husvagn med oss.

Mysigt hade vi i alla fall.

   

Februari
Februari månad bara försvann, tiden går fort när det är fullt upp med valptittar och vuxna hundar som ska ha sin träning och skötsel.
Valparna fick vara ute småstunder när vädret var fint. Tur det är tak över rastgården. Valpar behöver verkligen rasa av sig ute, lite svårt att tillgodose detta inomhus
   

 Januari
Fem hanar och fyra tikar föddes i R-kullen. Januari månad blev därmed väldigt spännande. Det var fullt upp med matning av valpmamman och fotografering av de små liven som växte så det knakade. (bild 1)