Idag den 11 september är det 32 år sedan min stamtik Simply Red’s Higher And Higher föddes.

_Lady
Världens sötaste valp, Lady kallades hon, Lady fick två valpkullar, det var så det började.
Två damer som jobbade på Västernorrlands Kennelkubb tyckte absolut jag skulle ta valpar på en sådan fin tik, jaha tänkte jag som inte kunde något om hundavel. Men med uppfödarens hjälp så gick allt bra, 24 kullar senare finns det alltid en tik vid namn Lady. Hon var en liten tik 59 cm i mankhöjd, så hon gick väldigt bra för svenska domare, väldigt välkonstruerad. Många Bir och gruppplaceringar har det blivit genom åren. Vi tävlade lydnad, men där blev det mest show, så här många år senare kan man skratta åt allt, men just då fattade jag inte vad det var för fel jag gjorde. Tänk om man vetat allt som man vet idag. Roligt hade vi i alla fall och många kompisar fick vi. Blev många utställningar genom åren, bilden nedan är på en av mina uppfödargrupper med fyra olika kombinationer några år senare. Vackra huvuden har alltid varit viktigt för mig.

Bis-uppfödargrupp
 
Just A Lady ’Tindra’                                Que Sera Sera ’Pyzzel’

Tindra Ljungdalen 2013. Vi önskar en fin höst, vi börjar med valptitt i morgon, så nu händer det mycket roliga skar här på Vikarbodarna.

 

 

Lämna ett svar