Xellent Lady i Kiruna, börjar bli en duktig jakthund.


Lady bor i Kiruna, men är ofta med sin husse i skog och mark vid stugan i Torne Träsk, där hon som liten valp fick vara med vid fiske på isen och tog husses fångst. Nu är hon snart två år och har visat sig mycket duktig att stå för ripa. Husse är mycket nöjd med Lady, en otrolig hund. Jag tycker naturligtvis det är väldigt roligt, eftersom det sägs att det inte går att jaga med hundar som inte är efter jaktlinjer, men nu så är det bevisat.
(Bildkollage nedan)

Lady följer även med husse på älgjakt, ligger för säkerhets skull vid bilen för att vara säker på att inte bli bortglömd. På vägen till jakten så stod hon för fågel.


Ja det är roligt när man får telefonsamtal och får höra vilken duktig hund hon är, ett otroligt psyke har hon, det märkte jag när hon hälsade på här på försommaren. Ingen av mina hundar levde om som dom brukar göra när det kommer någon ny hund och hälsar på, speciellt Ninja var väldigt låg.
Så har jag fått lite nya bilder på hundar som vuxit upp. Se nedan.

Mira med sin matte i Ammarnäsfjällen. Mira är från min Y-kull född i den 11 augusti 2021.

Här en bild på fina Enzo från Östersund, Enzo är från min R-kull och han är också mycket i fjällvärlden där matte och husse har stuga, han har ett jättefint huvud.
Junior.
Junior från min U-kull föd 2018-08-31. Han är efter min Sunny och ’Jippie’
Just A Boy. Vackert huvud så lik Sunny men ser min Zigge där också.
Så har vi Bruno som bor i Norge, här med sin matte på jobbet som receptionist.
Bruno är från min R-Kull född 2014-01-04, bror till Enzo.

Ja det var lite uppdateringar med lite av varje, så roligt att se hundarna man fött upp.
Nedan Jag och Pyzzel i skogen, så en minnesros för vår fina Tindra.