Himlen har fått en ny stjärna! Exellent Lady har gått bort genom en olyckshändelse.


Lady, född 2020-12-17 – 2023-02-03. Lady blev överkörd utanför stugan i Karesuando, där hon skulle tillbringa helgen med husse. Två år fick husse rå om denna underbara hund, med sitt stabila psyke, lättlärd, hon hade redan blivit en duktig jakthund på fågel. Husse var mycket stolt över henne, ringde till mej och berättade om Ladys framgångar på fågel. Jag var ju jättestolt över att fött upp en hund som blev så duktig på ripa och annan fågel. Hon var ju med sin husse överallt i fjällvärlden, i stugan vid Torne Träsk, där det fanns gott om ripa. Fick så fina bilder när hon var med som valp ute på isen och fiskade, tog husses fisk och lekte med. Åkte med på skotern, terrängbilar på jakt, ja hon fick uppleva mycket under dessa två år.
Till sommaren skulle hon visas på utställning, tyvärr blir inte allt som man tänkt sej.
Det är med stor sorg i hjärtat jag tänker på det som hänt, bara två år gammal och så mycket roligt framför sej. Men det går fort när olyckan är framme. Tänker på husse som förlorat en sån fin kompis, så fruktansvärt. Kramar från oss.
Vid Alla helgons helgen i oktober 2022 blev fina Sally överkörd utanför hemmet i Alingsås, hon som aldrig gick från tomten. Sally blev 6 år, kullsyster med vår Zigge. Jag säger, ha koppel på hunden i närheten av trafikerade vägar, settern är ju snabb det går fort när den får upp en doft eller får syn på något intressant, man vet aldrig vad som rör sig i dessa vackra huvuden.

Lady                                                                                  Sally