Året som gått!

 
Mycket snö har vi fått denna vinter, lite för mycket, funderar hur det blir när allt ska bort.
Ska berätta lite som hänt under 2023, både roliga och tråkiga händelser. Många hundar från min uppfödning har gått bort under året, en ung tik pga, olyckshändelse, så tråkigt. Några till som fick somna in pga, ålderdom. Gamla Ozzy Osmond som skulle fylla tretton år den 13 maj fick somna den 1 maj. En kullbror Mio i januari 2023, fina Sappy juni 2023, Rondo från P-kullen. Bruno som bodde i Norge och Rambo kullsyskon, alla äldre hundar. Så en syster till Sunny i somras. Min bästa Pyzzel fick somna den 4 augusti, det var jobbigt, hon var min bästa som slutade på topp, blev tredje bästa tik i Vännäs i juni och var anmäld till Piteå i juli, men då var hon så mager så hon var med, men visades aldrig. Hon var pigg ända till sita dagen innan hon fick somna. Men det är ju livets gång i alla fall när de blir gamla.
Lite roliga saker har ju hänt också. På Mästar utställningen i januari gick Pyzzel och Zigge vidare till näst sista omgången, det var ju kul, blev utslagna av vinnarhundar. Så har vi varit på några inofficiella utställningar här hemma där har Zigge blivit BIR & BIG ett antal gånger, BIS-3:a en gång. Ninja har visat framtassarna också, som BIR & BIG-2:a. På klass arena den 6 maj dömde in Irländsk domare, då det gick väldigt bra Sunny Girl BIG, så fin kritik. Pyzzel 2:a Btkl, och Bästa veteran. Zigge BIM, så roligt med den domaren. PÅ Sundsvalls BK Sunny Girl BIM & Zigge BIS-3:a. Klass Arena i nov Zigge BIG-1:a vi stannade inte för jag orkade inte, hade ju nyss kommit hem från Umeå, där jag gjort en ablation av hjärtat.
Vi har ju också varit på några inernationella under sommaren, Lillian De Walls minnesutställning här i Sundsvall i april. Vännäs där Zigge blev BIM, Pyzzel 3-a Btkl CK.
Så Piteå där Sunny Girl överraskade med att placera sig som BIS-3:a, så himla roligt. Zigge blev BIM, det var ju en del snygga hundar med och det var kul, en Irändsk domare som dömde.
Så Sundsvall i oktober inte så kul fick exellent på mina hundar, domaren var svensk och dömde lite konstigt, men var gör det när vi inte åkt så långt.
Så hade jag planerat valpar sommare 2023, vi var iväg på resa vid midsommar, men parningen misslyckades. Så tråkigt, inte kul att ringa valpköpare som väntade på valp, men de flesta väntar kvar, så nu gör vi ett nytt försök vid nästa löp, kanske i januari. Så det ser vi fram mot under 2024. Måste också berätta att Ninja varit på noseworktävlingar och lite träningar, där hon varit jätteduktig, men fortfarande inget diplom, men det hoppas vi på, hon tycker det är så kul att få dofta, det är ju matte som gör fel ibland.
Nu ser vi fram mot 2024 och hoppas det blir ett bra år utan tråkiga nyheter, och så en valpkull såklart. Och att vi får vara friska.
Gott Nytt År / Solbritt & Vovvarna.