Pyzzel! Min bästa, min klokaste vän finns inte med oss längre.


Min vän fick somna in fredagen den 4 augusti, efter att varit dålig en längre tid. Vi försökte med allt men magen ville inte bli bra, trots detta så var hon på bra humör och var med på alla upptåg. Jag fixade och trixade med foder och alla tips och prover från veterinär, men inget hjälpte. Hon var anmäld till Piteå i juli, hon fick åka med men ställdes aldrig ut, för Pyzzel hade minskat i vikt. När vi kom hem vägde hon 21,5 kilo. Två dagar innan hon gick bort så badade hon vid bryggan och ville simma ut, men det fick hon inte. Jag såg hur hon längtade för det bästa hon visste, var att simma. När vi kom hem var hon trött, men åt fortfarande mat. Dagen efter gick vi en kort promenad och då var hon väldigt trött när vi kom hem, hon låg i sin bädd och andades tungt, bröstkorgen jobbade upp och ner, så rosslade hon. Ville inte äta. När Pyzzel inte äter då är det illa. Jag såg på henne att det var dags att ringa en veterinär för att se hur det var med henne. Det var illa hon orkade inte mer, som hon kämpade för att vara med in i det sista. Det var det värsta beslut jag tagit, så himla tungt. Pyzzel har alltid varit nära matte, kände när jag var sjuk, hon förstod när man pratade med henne. Aldrig brydde hon sig om andra hundar aldrig i bråk, eller tjafsade som de andra. Pyzzel som aldrig varit sjuk i hela sitt liv, nog trodde jag hon skule få vara med oss en stund till.
Pyzzel slutade på topp i alla fall, Piteå sommaren 2022 vann hon stort , bästa fågelhund , Nordic Cert, bästa veteran. Vännäs 2023 trea Bästa tik. Så det gick fort utför. Men hon fick vara lycklig den sista veckan när hon fann fågel i skogen, tänk vilken ork det fanns.
Nu har jag tre stycken som sörjer henne, dom ligger inte i hennes bädd, bara nosar där. Man tror inte det kan bli så när man har flera hundar, men det syns tydligt att dom går och söker.
Nu lägger jag ut lite bilder på min vän, från det hon var liten och åren framåt.

Pyzzel skrattade och alla tyckte det va så kul, Så bilden när hon är fem veckor
med sin kompis, Pyzzel var ju ensam i kullen.

Pyzzel 7 veckor, kallades för Bullen.                Pyzzel BIS 2-a

Pyzzel med rosett.                                      BIG 1:a i Piteå 2022

Pyzzel Bästa Veteran Piteå 2022.                        Pyzzel & jag väntar på BIS finalen.
Ja många bilder finns och många fina minnen på en underbar hund, så mycket roligt vi haft.
Spring nu i hundhimmelen med mamma Sickan och alla de andra. Farväl min finaste.